Tarçın çok faydalı bir okadarda güzel kokan bir baharattır; Özellikle sütlü tatlılarun vazgeçilmez süsüdür.Tarçını bol bol tüketmeniz için birçok sebep var.
TARÇININ FAYDALARI
-İştahı dizginler
-Kan şekerini düzenler
-Adet öncesi gerginliklere iyi gelir
-Kalp üzerine çok faydaları vardır.
-Karanfille yenilmesi çok daha fazla etki yapmaktadır.
-Zengin kalsiyum, magnesyum, lif ve demir kaynağıdır.
-Kan şekerini düşürücü etkisi vardır
-Kan şekerini düşürücü etkisi vardır
-Günde yarım çay kaşığı alınan tarçın, LDL kolestrolü düşürür.
-Koli bakterilerinin vücuda yayılmasını önler,
-Bal ve limon ile karıştırılarak yenilirse, Soğukalgınlığı, grip ve nezleye iyi gelir.
-Bal ve limon ile karıştırılarak yenilirse, Soğukalgınlığı, grip ve nezleye iyi gelir.
-Mide rahatsızlıklarına iyi gelir,hazımı kolaylaştırır,kusmayı önleyici bir etkiye sahiptir.
-Yarım çay kaşığı tarçın ve 1 yemek kaşığı bal karıştırılıp, her sabah kahvaltıdan önce yenilirse, 1 hafta içinde, eklem ağrılarında azalma olur. 1 ay içinde ise ağrıların tamamen kaybolur.
-Yarım çay kaşığı tarçın ve 1 yemek kaşığı bal karıştırılıp, her sabah kahvaltıdan önce yenilirse, 1 hafta içinde, eklem ağrılarında azalma olur. 1 ay içinde ise ağrıların tamamen kaybolur.
-Yiyeceklere eklendiği zaman,yiyeceklerin bozulmasını ve bakterilerinin üremesini önleyen doğal bir gıda koruyucusudur.
netten
0 yorum:
Yorum Gönder